PerttuSaksa

Pillurallia ja jäävuoria

 

 

Ajattelin tänään Suomen Venäjän konsulia soittamassa bassoa venäläisessä ostoskeskuksessa.

 

Soittaako konsuli Martti Ruokokoski kenties kappaletta Pretty Woman, jota soittaessaan hän on kerran jo kokenut tähtihetkensä, saatuaan taannoin esittää sitä Murmanskissa itse Eero Raittisen kanssa. Ajatteleeko Suomen Venäjän konsuli Sini Saarelaa soittaessaan?

 Minä ajattelen Sini Saarelaa ajatellessani Suomen Venäjän konsulia joka haluaa pois Murmanskista. Ajatteleeko konsuli soittaessaan bassoa heräilevää kevättä, Esplanadin puistoa, oman konsulikautensa päättymistä? 

Sini Saarelaa ajatellessani ajattelin tänään konsuli Ruokokosken mahdollista tähtihetkeä.

Minusta se on se hetki, joka erottuu kultaisena hetkenä hetkistä muiden joukossa, hetkien hetkenä, josta kerrotaan tarinoita lapsenlapsille, jota muistellaan viskilasi kädessä kiikkustuolissa kesämökin verannalla saunan jälkeen.

Minä ajattelen, että se kultainen hetki on hänen puolustaessaan Sini Saarelaa ja arktisia alueita öljynporaukselta. Ajattelen Suomen Murmanskin Konsulia ja toivon että hän osaa sijoittaa itsensä siihen tulevaisuuden kannalta parhaalla tavalla.

 

Häntä tuskin tullaan muistamaan basistina

 

Nyt minä ajattelen Sini Saarelaa. Sinisilmäistä blondia tyttöä, joka on lähempänä suomalaista kansallissankaria kuin Antti Rokka ja Juha Mieto yhteensä. Rokka ja Koskela ovat fiktiivisiä hahmoja. Juha Mieto hiihti an sich hiihtääkseen jotta hiihtäisi, kuten Kimi Räikkönen ajaa pillurallia elääkseen. Kiivetessään venäläiselle öljynporauslautalle Sini Saarela kiipesi itsensä Suomen kautta aikojen merkittävimmäksi kiipeilijäksi.

Osoittaessaan vakaumuksensa arktisen luonnon ja ilmastonsuojelun puolesta Sini Saarela osoitti olevansa Suomen merkittävin meribiologi ja ennenkaikkea luonnon puolestapuhuja. Ei linkolalainen negativisti, vaan oman paikkansa maailmassa tiedostava toimija. Vastuullinen sankari.

Ajattelen Sini Saarelaa ja ajattelen paikkaa, jossa sankareita laitetaan vankilaan. Sankareita jotka ovat valmiita ajatustensa kokoisiin tekoihin. 

 

Sini Saarela.

 

Sini Saarelan kuuluisi saada Sini Saarelan liputuspäivä. Sini Saarelan kuuluisi saada Sini Saarelan patsas. Sini Saarelan kuuluisi saada Sini Saarelan aukio. Kesämökkitontti ja aurinkovoimalla kulkeva sponsoriauto.

 

Mutta ei sellaisia ole eikä tule. Eikä Sini Saarela haluaa aukiota. Sini Saarela haluaa tulevaisuuden. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat